Taktil tegnbank for Statped

Statped leverer tjenester innen spesialpedagogikk, tegnspråkopplæring og læremidler til kommuner og fylkeskommuner over hele landet.

Én av gruppene som har behov for spesialisert oppfølging er døvblinde barn og unge som benytter taktil tegnspråk. Inntil nylig har det vært vanskelig å finne frem til opplæringsmateriale innen taktil kommunikasjon, blant annet fordi materialet ikke har vært tilgjengeliggjort på en brukervennlig måte.

Det har vi forsøkt å gjøre noe med! Sammen med Statped har vi designet og utviklet en ressursportal for foreldre og pedagoger som jobber med barn som ikke får nok informasjon gjennom visuelle tegn, eller trenger ekstra støtte til språkutviklingen.

Vår leveranse:
- Design
- Utvikling
- Drift

Nettside:
takom.statped.no

Navigasjon

Vi har hatt særlig fokus på navigasjon i tegnbanken, og at det skal være så brukervennlig og naturlig å finne frem til videoene man har mest bruk for.
Alle tegn

Opprettelse og deling av lister


Med muligheten til å opprette og dele egne lister over tegn, blir det enklere både å planlegge og å bruke nettsiden i hverdagen. Hvis du for eksempel skal til tannlegen, kan du enkelt planlegge og samle alle relevante tegn på forhånd. Det at du også kan dele listene, er ofte populært blant familiemedlemmer.

Listene har en QR-kode som kan printes, og sender deg direkte til listen.

Legg i liste

Søket

Brukertestene viste at brukerne foretrakk å navigere via søkefunksjonen i de fleste tilfeller.

Når andre metoder ikke førte frem, var det alltid søket som ble brukt. Derfor har søkefunksjonen blitt et sentralt element i designet.

Ipad Lister
01

Vigeland-museet på nett

Vi har utviklet ny nettside for Vigeland-museet i tett samarbeid med Neue Design Studio.

02

Les, klikk & oppdag

Olavshallen er Trondheims storstue, og skal fremover romme mye mer enn før. Nettsidene trengte derfor et løft.

03

Epion 2.0: Legekontorenes landingsside

Sammen med Epion har vi designet og utviklet en nettportal med nettbutikk og driftssystemer for legekontorer.

Vi bruker Google Analytics for å spore aktiviteten på nettsiden vår. Dataen bruker vi til å tilpasse design, navigasjon eller innhold. Og så sporer vi om du kom hit via en Google-annonse. Les mer i vår personvernerklæring.