Skikkelig digg mat!

Våre venner i Spoon Agency har lenge drømt om en skikkelig bra nettside med oppskrifter på skikkelig digg mat. Som sparringspartner på design og ansvarlig for utvikling fikk vi være med på å gjøre drømmen til virkelighet.

Den mest spennende utfordringen, teknisk sett, har vært selve publiseringen av nye oppskrifter. Spoon ønsket seg stor fleksibilitet i arbeidet med innholdsproduksjon, men samtidig stramme regler for utregning av næringsinnhold. Dette er en hårfin balansebalansegang - spesielt når vi vet at flere forfattere skal jobbe med nettsiden jevnt gjennom året.

Vår leveranse:
- Sparringspartner, design
- Utvikling
- Informasjonsstruktur
- Publiseringsflyt

Nettside:
skikkeligdiggmat.no

Design:
Spoon

Variasjoner av samme oppskrift

Et godt eksempel på dette er at oppskrifter som finnes i ulike varianter stiller spesielle krav. For eksempel, hvis man har en oppskrift som finnes både i en vegansk og vegetarisk versjon, kan man legge til havremelk for den veganske versjonen og lettmelk for den vegetariske versjonen. Ved å knytte spesifikke ingredienser til hver tilpasning, kan brukeren velge den tilpasningen de ønsker når de skal lage retten, og bare få opp ingrediensene som trengs for den valgte versjonen. Dette gir også korrekt informasjon om næringsinnholdet for den valgte tilpasningen.

Mb 3

Automatisk beregning av næringsinnhold per oppskrift

Når man oppretter en ny oppskrift vil man velge ingredienser fra en ingrediensliste i systemet. Hver ingrediens har informasjon om sitt næringsinnhold og en basisvekt og måleenhet. Når alle ingrediensene er lagt til, vil det beregnes hvor mye retten veier til sammen og hvor stor del hver ingrediens utgjør av retten som helhet. Systemet har for eksempel majones både i spiseskje og desiliter, siden basisvekten er forskjellig for disse måleenhetene. Dette gjør at oppskriftforfatteren kan velge ingrediensene og bare skrive hvor mye som skal brukes, slik at de kan være sikre på at næringsinnholdet og skaleringen av retten beregnes riktig.

Mb 2

Justert opp- og nedskalering av oppskrifter

Noen ganger vil man lage en større eller mindre versjon av oppskriften, og da er det en selvfølge at leserne selv kan skalere oppskriften. Også her har vi gjort noen grep for å gjøre skaleringen så korrekt som mulig ved at oppskriftforfatteren velger hvilke ingredienser som skal skaleres. For eksempel, hvis oppskriften krever 1 spiseskje olje til steking, så er det ikke relevant å doble mengden olje hvis oppskriften dobles. Her har vi også sørget for at enkelte ingredienser ikke skal deles opp med desimaler, det er for eksempel ganske vanskelig å bruke 1,25 egg i en oppskrift.

Mb 1
01

Vigeland-museet på nett

Vi har utviklet ny nettside for Vigeland-museet i tett samarbeid med Neue Design Studio.

02

En brutal røver

Røverstaden beskrives som Oslo konserthus sin rampete lillesøster. Her fikk vi virkelig lov til å "ta den helt ut".

03

Les, klikk & oppdag

Olavshallen er Trondheims storstue, og skal fremover romme mye mer enn før. Nettsidene trengte derfor et løft.

Vi bruker Google Analytics for å spore aktiviteten på nettsiden vår. Dataen bruker vi til å tilpasse design, navigasjon eller innhold. Og så sporer vi om du kom hit via en Google-annonse. Les mer i vår personvernerklæring.