Intuitiv og enkel CMS

I Mustasj jobber vi i hovedsak med Craft CMS som publiseringsløsning fordi det gir utviklerne våre de beste forutsetningene for å skreddersy nettsider. I tillegg er det en intuitiv og enkel CMS som er svært god å arbeide i for webredaktører og administratorer.

Craft Intro

Redigering
En av de store fordelene med Craft CMS er at man kan se endringene i kontekst mens man redigerer i et live preview. Det vil si at man kan bytte overskrifter, tekster, bilder etc. og umiddelbart få en helt riktig forhåndsvisning på hvordan det faktisk vil se ut når man publiserer. Dette gir stor forutsigbarhet mens man forfatter innhold, og man slipper å hoppe mellom faner for å se om innholdet ble som man antok.

Modulbasert innholdsbygging
For å gi størst mulig fleksibilitet legger vi ofte opp til modulbasert innholdsbygging, som betyr at man selv kan bestemme rekkefølge på innholdsblokker. Tekst, bilde, slideshow, video og stikkoverskrifter kan stokkes etter ønske. Dette gir mange muligheter for bygging av innhold, innenfor et satt rammeverk, så resultatet alltid blir riktig.

Mobiltilpasset publisering
Dersom behovet skulle oppstå, så er alt innholdet i publiseringsløsningen 100% redigerbart fra en smarttelefon. Dette gir ekstra trygghet, siden du kan oppdatere absolutt når som helst, såfremt du er koblet til internett.

Ingen unødvendig funksjonalitet
Craft er et system som man bygger fra grunnen og opp – ikke en ferdig pakkeløsning – derfor får man et system som er oversiktlig og som ikke har unødvendig funksjonalitet. Man unngår et vell av felter og knapper som man egentlig ikke trenger, og bare blir forvirret av. Og man kan selvsagt legge til eller fjerne funksjonalitet etter som nettstedets behov utvikler seg, og ut fra hvilke behov en redaktør har.

Bildebehandling
Enkel bildebehandling er også inkludert i Craft – her slipper man stort sett å tenke på å tilpasse bilder i kompliserte bildebehandlingsprogrammer på forhånd – systemet tar seg av store bilder, og tilpasser størrelsen etter behov. Det er også mulig å bestemme fokuspunkt i bildene, og på den måten vet man at systemet alltid velger utsnitt med riktig motiv i sentrum.

Skalerbar løsning
Selv om nettsiden har 9 eller 9000 sider (og vi har laget begge typer), så er Craft en løsning som gjør det enkelt å holde orden, uten at det går på bekostning av hastigheten. Egendefinerte sorteringskriterier er også et stort pluss.

Tilganger
Med Craft er det enkelt å tilpasse hvilke tilganger forskjellige redaktører/bidragsytere har, slik at man alltid har kontroll over hvem som har lov til å endre hva. Man kan også fjerne eller vise felter og funksjonalitet ut fra hvilken brukergruppe man tilhører, så en redaktør kan ha flere valg enn en blogg-forfatter.

Enkel søkemotoroptimalisering (SEO)
Vi har lagt til rette for enkel SEO, der mye av grunnbehovet går «av seg selv». Systemet sender stukturerte data til søkemotorer. I tillegg sendes tilpasset innhold til sosiale medier, og dette kan justeres og tilpasses i et enkelt grensesnitt.

Headless?
Hvis du trenger en publiseringsløsning som API-kilde, så er Craft rigget for å være et rent «oppslagsverk» for andre tjenester – eksempelvis en app, en nettside og infoskjermer som skal fores med forskjellige deler av samme innhold.

Nettbutikk
Med Craft CMS kan man sette opp Craft Commerce som et tillegg, og legge til rette for en komplett nettbutikk som kan synkronisere mot egen ERP-løsning.

Modulbasert publisering?

Enkelt forklart (og enkelt animert i videoen) gir modulbasert publisering muligheten til å sette innholdsblokker i den rekkefølgen man ønsker. Dette gir en stor fleksibilitet til redaktøren på nettsiden, som selv kan bestemme hvordan en side skal se ut – og samtidig holde seg innenfor bedriftens identitet.

Craft Partner

Mustasj er registrert som Craft Partner, sammen med en (større og større) håndfull andre byråer i Norge. Vi bidrar aktivt i miljøet, og jobber for at Craft skal bli enda bedre.

Partner icon

Vil du diskutere et prosjekt med en Craft-ekspert?

Erlend har lang erfaring med Craft, og er til tider skikkelig hyggelig.

Ta kontakt med Erlend
E-post: erlend@mustasj.no
Telefon: 950 66 678

Espen Erlend Kontor Craft

Referanseprosjekter

De fleste nettsider vi leverer løses med Craft CMS som publiseringsløsning. Under ser du seks av dem fra porteføljen vår.

01

Vigeland-museet på nett

Vi har utviklet ny nettside for Vigeland-museet i tett samarbeid med Neue Design Studio.

02

Det lille ekstra ^ Enda en gang!

Heimdal Eiendomsmegling er meglerhuset som alltid skal levere det lille ekstra. Mustasj bidrar med det lille ekstra på digitale flater.

03

Konsert­gjengernes digitale reise

Vi bisto Oslo Konserthus med å revitalisere kundenes digitale reise, fra å se, til å ta aktive valg.

04

Sammen fikk vi ting til å skje!

SMN jobber for lokalsamfunnet. Lokalsamfunnet eier nesten 40 prosent av banken, og banken deler derfor ut samfunnsutbytte til Midt-Norge. Med full transparens og et innbydende verktøy hjalp vi dem med å visualisere hva pengene går til!

05

Frukt­bart samarbeid

Menneske og maskin. Omsorg og presisjon. Websidene til Spiren er designet for å balansere medmenneskelighet og teknisk kompetanse.

06

Bare norsk musikk

Hos Ekko Songs finner du norsk musikk til prosjektet ditt

Vi bruker Google Analytics for å spore aktiviteten på nettsiden vår. Dataen bruker vi til å tilpasse design, navigasjon eller innhold. Og så sporer vi om du kom hit via en Google-annonse. Les mer i vår personvernerklæring.